Wedstrijd Verslag Fanion

Matchday 2 

P3:   FC Strombeek 1932 - PSV1820 A  |  P4: PSV1820 V - Sp Thange A | Beloften: PSV1820 - FC Strombeek 1932


Wedstrijdverslag P3 FC Strombeek 1932 - PSV1820 1-6

Boenk op!


De wedstrijdomstandigheden waren niet echt ideaal: +30° en geen officiële arbiter. Gelukkig konden we rekenen op de goodwill van Adil, die een meer dan behoorlijke wedstrijd heeft gefloten!


Na de onverdiende nederlaag tegen Merchtem op de vorige speeldag, was ons team uit op revanche. Maar Strombeek maakte het ons niet gemakkelijk in de aanvangsfase. We hadden wel de bovenhand maar door hun agressief spel en de constante kritiek  op de beslissingen van de ref, kwamen we niet echt in ons spel.


Het was wachten op het eerste doelpunt om de wedstrijd op te breken. En dat gebeurde in 20’, toen Wallid een corner perfect op het hoofd van Denis Ghys schilderde aan de 2e paal. Knap kopbaldoelpunt waartegen de keeper geen verhaal had.


De ban was nu gebroken en de aanvalsgolven volgden mekaar op maar het was wachten tot 44’ op de 2e treffer. Die kwam er nadat Denis Ghys Jona Beugoms perfect in het straatje stuurde en onze winger de bal perfect in de verste hoek deponeerde. 0-2, meteen ook de ruststand.


De 2e helft was eigenlijk een maat voor niks, Strombeek had duidelijk niet opgewassen tegen ons sterk spelend team.


In 58’ verstuurde debutant Mathias Vyncke een perfecte diepe bal en Denis Ghys rondde al even perfect af. 0-3!


De 0-4 kwam er in 60’na een snedige infiltratie van Mathias Vander Elst, die Ghys bediende, waarna Denis de bal richting Mathias ‘Van Basten’ Vyncke die met een prachtige volley het mooiste doelpunt van de wedstrijd maakte.


De ingevallen Cliff zijn doelpunt was ook wel een beauty. Balrecup Ghys, balletje meegeven in de loop van Clif, die de netten voor de 5e maal bol zette (78’).


De kers op de taart was voor een andere debutant, Lars Verbauwhede, die in 80’ meteen ook zijn visitekaartje afgaf met het 6e doelpunt van de namiddag!


Onze goalie, Lukas Vander Elst, speelde een dijk van een wedstrijd. Op de schaarse tegenprikken van Strombeek stond hij steeds pal en kwam hij telkens weer gevat tussen. Prima prestatie, Lukas!


Op de video (zie https://photos.app.goo.gl/RG8H4eCcokcztagV6) toont Senne Smout hoe je een vrijschop moet trappen. Zijn poging verdiende beter!

Uiteindelijk viel er nog een tegendoelpunt, maar dat kon de pret niet drukken. De beste ploeg op het veld won overtuigend! 


Met 3 op 6 staan we meteen ook in de startblokken voor meer. Het team was scherp, de honger groot. Veelbelovend voor de derby tegen Berg-Op volgende week!


Doelschuttersstand:

2 doelpunten: Ghys Denis

1 doelpunt: Jona Beugoms

1 doelpunt: Verbauwhede Lars

1 doelpunt: Gaïse Clif

1 doelpunt: Vyncke Mathias 


Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328031    


Meest verdienstelijke speler: Denis Ghys. 2x scoren en kwelgeest voor de Strombeekse verdediging. Voorbeeldig!


Onze P4 behaalde een mooie 4-3 overwinning tegen Tanghe en prijkt aan de kop van het klassement met 6 op 6!


Onze beloftenploeg behaalde een 3-3 gelijkspel tegen Strombeek, en had eigenlijk, na een leuke pot voetbal, de overwinning moeten binnenhalen.