Wedstrijd Verslag Fanion

Matchday 25

P3: PSV1820 A - KFC Eppegem B |  P4: KSC Grimbergen - PSV1820 B


PSV 1820 A - KFC Eppegem B 1-0

Krappe zege tegen verdienstelijk Eppegem

Als je een rol van betekenis wilt spelen in de titelstrijd, moet je, als team, maar ook als individuele speler, scherp aan de wedstrijd beginnen. En die wedstrijd start niet bij het eerste fluitsignaal…

Over de 1e helft kunnen we dan ook snel over gaan, dat was een maat voor niks. Te veel spelers acteerden onder hun normale niveau, en dan lukt het niet. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Eppegem nog de beste (halve) kansen had en dat we niet meer dan een brilscore verdienden met de rust.

Gelukkig kwamen we beter voor de dag in de 2e helft. De inbreng van Clif, Mats en Ferre bracht duidelijk meer vuur in het spel. Naarmate de wedstrijd vorderde trokken we het laken steeds meer naar ons toe en kwamen we een aantal keer gevaarlijk uit de hoek. Eppegem van zijn kant raakte met moeite nog over de middenlijn.

Net toen het wat beter begon te lopen kreeg Walid een rode kaart voor een drieste tackle (70’), wat het ergste deed vermoeden. Maar ons team rechtte de schouders, de duels waren voor ons en ook aanvallend kwamen we er nog goed uit.

Op een van die aanvallen in 80’ leverde Lars een mooie assist in de loop van Jona die de bal perfect naast de keeper binnenschoot. Een ware, en op dat moment verdiende, bevrijding! Mooi doelpunt trouwens, eentje om in te lijsten.

Eppegem kon geen vuist meer maken, wat vooral te maken had met onze sterke collectieve prestatie in de eindfase van de wedstrijd (een pluim voor de verdediging ook).

Eind goed, al goed, met andere woorden. Op naar Merchtem zondag, maar dan wel met het strijdershart dat een titelstrijd vraagt, met 15 spelers die de mouwen opstropen. We rekenen op jullie, team!!

Doelschutterstand:

21 doelpunten: Ghys Denis

9 doelpunten: Gaïse Clifford

8 doelpunten: Beugoms Jona

6 doelpunten:

4 doelpunten:

3 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten:

1 doelpunt:

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328215

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat naar Jona, die als 9 een sterke partij speelde, telkens weer voor gevaar zorgde en ook de winning goal tegen de netten prikte. En een eervolle vermelding voor Lars, al was het waar omdat ze dat mooie doelpunt met hun tweetjes wisten te forceren!

Een vertimmerd P4 leed een zware 7-0 nederlaag op Grimbergen. Een te zwaar verdict tegen een zeer sterke tegenstrever, die meteen ook een optie genomen heeft op de titel. Maar de eindronde zit er nog altijd in voor ons.

En ook onze U21 ging met 2-6 onderuit tegen Fenixx Beigem. Volgend weekend herpakken we ons, boys (-;Matchday 21

P3: Ritterklub Jette - PSV1820 A 


Ritterklub VSV Jette A - PSV 1820 A 

Winst met een droge 0 - 3 op Ritterklub! Alweer een topprestatie!


Eén ding is zeker na de 2 voorbije duels tegen leider Steenhuffel en Ritterklub (4e in de rangschikking), dit team moet de ambitie hebben om te promoveren. Beide tegenstrevers moesten immers de wet van de sterkste ondergaan. PSV1820 voetbalde nooit beter: sterk in de organisatie/verdediging en opeenvolgende aanvalsgolven om duimen en vingers af te likken. Wat een fijne voetbalavond weer!


Van bij de start trokken we het zeel naar ons toe. De wedstrijd was nog maar net afgetrapt toen Mo vanop rechts zijn opponent het nakijken gaf en met een perfecte center richting 2e paal Jona een open kopkans aanbood. De keeper van Jette pareerde mooi maar zal toen al gedacht hebben dat het geen rustige avond ging worden. En zo geschiedde…


De aanvalsgolven volgden elkaar op: Denis, Mo en Jona waren ongrijpbaar voor de tegenstrever en werden op hun wenken bediend door Lars, Clif en Ruben als virtuoze 6. Als Jette dan al eens over de middenlijn kwam, botsten ze op een sterke verdediging die niet alleen niks weggaf, maar ook een verzorgde opbouw liet zien.


Mogelijkheden zat hadden we, maar het was wachten tot 20’ eer het eerste doelpunt viel, na een actie van de onstuitbare Mo, die fout afgestopt werd in de rechthoek. Denis zette de penalty feilloos om, waarmee de 0-1 op het bord stond.


De 0 - 2 kwam er na een mistasten in de Jetse verdediging dat onverbiddelijk werd afgestraft door Ghys, die als een ‘diefje in de nacht’ met de bal aan de haal ging en de bal mooi in de verste hoek deponeerde.


Een oververdiende 0 - 2 met de rust!


Ook na de rust brachten we dominant voetbal. Er stond maar één ploeg op het veld. Het voetbal was bij wijlen oogstrelend, en dan moest het mooiste nog komen. Mo die de rechterflank weer oprolde, een prima diepe bal verstuurde richting Jona, die op zijn beurt een perfecte voorzet gaf op de centraal infiltrerende Lars, die de bal mooi binnentikte. Een beauty, die goal!!!

0 - 3, meteen ook de eindstand.


Een prachtprestatie was het, die doet dromen van meer…

We zitten in de vorm van ons leven! We genieten momenteel van het beste voetbal dat we sinds lang gezien hebben op PSV. Als we dit niveau kunnen aanhouden, zal men rekening moeten ons met ons!


Zondag aanstaande komt Kraainem op bezoek. In principe een haalbare kaart, maar onderschat nooit een tegenstrever, remember de wedstrijd in Kraainem. De uitdaging is om op dit hoge niveau te blijven acteren, dan zal onze sky de limit zijn (-;


Doelschutterstand:

19 doelpunten: Ghys Denis

9 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

5 doelpunten: Debusscher Mats

5 doelpunten: Verbauwhede Lars

4 doelpunten: Saerens Quinten

4 doelpunten: Vyncke Ruben

3 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Mo Mellouki

1 doelpunt: Peeters Joren

1 doelpunt: Van Genechten Robin


Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328182 


De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat naar een ‘man met baard’, Mo Mellouki, die zijn tegenstrever alle hoeken van de kamer liet zien. Sterke prestatie, Mo! Maar eigenlijk moet de prijs naar het hele team gaan, want we waren ‘samen’ sterk!


Onze reserven gingen met 1 - 4 winnen op Vilvoorde City. Top, gasten!Matchday 19

P3: PSV1820 A -  VV Groot Kapelle A |  P4: Infinity Vilvoorde - PSV1820 B


PSV 1820 A - VV Groot Kapelle A 8 - 0

Doelpuntenfestival op de Kerkdreef

Groot Kapelle moest in principe een haalbare kaart zijn, aangezien ze laatst in de rangschikking stonden, na het forfait van Melsbroek. We moesten de punten thuis houden m.a.w.

In het wedstrijdbegin liep echter het niet van een leien dakje. Kapelle voetbalde goed mee en ving onze schaarse aanvalsgolven eigenlijk makkelijk op. Heel even leek het erop dat we een moeilijke partij tegemoet gingen. We vergaten te voetballen, de bal snel rond te spelen en zodoende ruimte en gevaar te creëren. Toch wel een werkpunt.

Pas nadat Denis, na penaltyfout op Jona, de score had geopend in 16’, ging het spelpeil naar boven en begon de bal te rollen. Toch was het wachten tot 38’ eer de netten voor de 2e maal trilden: mooie center Jona, perfecte afwerking Mats. Meteen daarna, in 39’, volgde een splijtende actie van Mo, met center op Denis Ghys, die de netten een 3e maal bol zette.  

3 - 0, meteen ook de ruststand!

In de 2e helft ging het spelpeil naar boven en waren we heer en meester, met als gevolg dat de doelpunten elkaar opvolgenden:

Eindstand 8 - 0 en vertrouwen getankt!

Zondag aanstaande vindt de topper tegen leider Steenhuffel plaats. Net als Zemst, staan we op 3 punten (Steenhuffel heeft wel 1 wedstrijd minder gespeeld) van de leider, die zondag een gelijkspel behaalde tegen Merchtem. Met een overwinning zondag zouden we de titelstrijd nieuw leven inblazen! Blazen jullie mee, topsupporters? We rekenen op jullie!

Doelschutterstand:

17 doelpunten: Ghys Denis

9 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

5 doelpunten: Debusscher Mats

5 doelpunten: Verbauwhede Lars

4 doelpunten: Saerens Quinten

4 doelpunten: Vyncke Ruben

3 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Mo Mellouki

1 doelpunt: Peeters Joren

1 doelpunt: Van Genechten Robin

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328176

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat naar Mo Mellouki, die na een lange periode van afwezigheid zijn beste vorm aan het terugvinden is! Mo was een kwelduivel voor de verdediging, die bij wijlen zotgedraaid werden. Doe zo voort, Mo! Vermeldenswaard is ook het debuut van Robin Van Genechten, die inviel met een groot strijdershart en bovendien nog het laatste doelpunt tegen de netten prikte. Top, Robin!

Onze P4 ging met 2 - 6 winnen op Infinity Vilvoorde, en bljft daarmee in het zog van leider Keerbergen. De titel ligt nog steeds binnen bereik m.a.w.

Doelpuntenmakers van dienst waren Brandon, Robin (alweer (-; ), Jeffrey, Mathieu, Ferre en Mika! Doe zo voort, mannen!

Onze U21 gingen met 2 - 0 onderuit op Fenixx Beigem. Da’s pech voor Wemmel volgende week (-;Matchday 18

P3: Verb. Hofstade - PSV1820 A  |  P4: PSV1820 B - Sporting Kampenhout 


Verbr. Hofstade - PSV 1820 A 2 - 2

‘Grinta’ Verbr. Hofstade maakt het ons knap lastig!

Met de halve derby tegen Hofstade konden we ons verwachten aan een harde dobber: de slechte grasmat en het handvol oud-Steenokkerzeel-spelers beloofden er een pittig burenduel van te maken.

Wat meteen duidelijk werd bij de start van de wedstrijd. Hofstade had nog geen bal geraakt, dwong een eerste corner af, en hun meest kopbalsterke speler kon de bal ongehinderd binnenkoppen!  1 -0 na 4’. En wij meteen op achtervolgen aangewezen.

Voor de rest van de 1e helft, werd elk duel fel bevochten. Hofstade was niet van plan om cadeautjes weg te geven, zoveel was meteen duidelijk! Het ging er bij wijlen bikkelhard aan toe en de scheidsrechter, die stond erbij en keek ernaar (naar ‘t schijnt kaarten thuis vergeten (-; ).

PSV was duidelijk de beter voetballende ploeg, maar de halve kansen die we creëerden gingen telkens weer de wind in, ofwel zorgde de staat van het terrein voor ballen met capriolen. En soms zat het gewoon ook niet mee, of zat er nog een krijger van Hofstade met een voet tussen.

Gelukkig was er in 42’ een prima doorsteekpass van Quinten naar Ghys die de bal mooi naast de keeper in doel deponeerde. Een meer dan verdiende 1 - 1 ruststand!

Ook in de 2e helft stond er maar één team op het veld, maar toch was het weer Hofstade dat op één van hun zeldzame counters tegenprikte. 2 - 1 in 62’.

En wij dus weer op achtervolgen aangewezen, tegen een tegenstrever die bikkelde voor elke m²!

We probeerden wel om druk te zetten, maar konden eigenlijk maar steriele druk ontwikkelen. Uitgesproken doelkansen waren er nauwelijks, en diegene die we konden creëren werden ontzet door de heldhaftig strijdende tegenstrevers.

Net toen we begonnen rekening te houden met een doemscenario, konden we gelukkig nog een penalty uit de brand slepen, na handspel van één van hun verdedigers. Kapitein Gill nam zijn verantwoordelijkheid en zette met een perfecte trap de 2 - 2 eindresultaat op het bord.

Uiteindelijk toch nog één punt uit de brand gesleept, maar dat neemt niet weg dat we met een ontgoochelend gelijkspel huiswaarts moesten keren. En hopelijk bijgeleerd dat je met een strijdershart heel ver kan geraken…

PS Dank aan de supertoffe steun van onze ultra’s!!

Doelschutterstand:

14 doelpunten: Ghys Denis

8 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

4 doelpunten: Saerens Quinten

4 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

3 doelpunten: Debusscher Mats

3 doelpunten: Oversteyns Gill

3 doelpunten: Vyncke Ruben

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Mo Mellouki

1 doelpunt: Peeters Joren

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328168

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat kapitein Gill Oversteyns, die voorop ging in de strijd en zijn voet naast die van de krijgers van Hofstade zette. That’s the spirit!

Onze P4 ging met 1-2 onderuit tegen de buren van Kampenhout. Een gelijkspel had er zeker ingezeten voor onze mannen maar Kampenhout bleek net iets efficiënter in de afwerking. Mooi doelpunt van Brandon trouwens, op een al even mooie doorsteekbal van Lars Verbauwhede!

En ook onze U21 konden niet winnen van Meise, gingen onderuit met 0-3. Wel een uitslag die het spelbeeld niet helemaal weergeeft, want er had meer kunnen inzitten voor onze boys… ! Matchday 17

P3: VK Berg-Op A - PSV1820 A  |  P4: PSV1820 B - Fenix Beighum B 


PSV 1820 A - FC Strombeek  0 - 5

Forfaitscore na sterke pot voetbal!

Met de verplaatsing naar de buren van Berg-Op had trainer Bas De Wulf niks aan het toeval overgelaten bij de voorbereiding ernaar toe. Burenduels zijn immers vaak fel bevochten.

En het dient gezegd dat Berg-Op scherp voor de dag kwam in de aanvangsfase van de wedstrijd: scherpe duels, ruimte kort houden, uitvallen waar mogelijk, …  dat alles zat in het spel van onze buren.

Maar naarmate de wedstrijd vorderde begonnen we steeds beter te voetballen, trokken we het laken steeds meer naar ons toe. Als we ons voetballend vermogen etaleerden, moest Berg steeds meer naar adem happen.

In 16’ stond Ruben voor het eerst aan het kanon! Mooi doelpunt, dat meteen het pad effende voor meer voor de rest van de wedstrijd.

De ban was gebroken, Berg kwam er steeds minder aan te pas en wij voerden de druk op. In 35’, na een actie over rechts, dribbelde Ghys zich in de grote rechthoek en werd foutief gestopt, met een penalty tot gevolg. Penalty die hij feilloos omzette. 0 - 2, meteen ook de ruststand.

Doorheen de volledige 2e helft waren we dominant en brachten we bij wijlen mooi voetbal. In 70’ speelde Ruben Ghys perfect aan in diepte en Denis maakte het mooi af. 0 - 3!

Korte daarna scoorde Quinten een prachtig doelpunt, dat hijzelf, na samenspel met Jona, had voorbereid. Eentje om duimen en vingers af te likken!

Ook het laatste doelpunt, in 82’, mocht er zijn. Een prima voorzet van Gil die Ruben perfect in doel deponeerde (of Gill? Of OG volgens RBFA?)! 0 - 5! Dik verdiende overwinning. 

Een prima voorbereiding ook voor de wedstrijd van zondag tegen leider SK Steenhuffel. Een ploeg die thuis toch wel indruk gemaakt heeft, een blok dat moeilijk te ontwrichten valt. We zullen ons beste voetbal op de mat moeten leggen om ze op de knieën te dwingen, maar één ding is zeker, we gaan ons vel duur verkopen!

Supporters op post, we rekenen op onze 12e man om ons zondag naar de overwinning te supporteren!

Doelschutterstand:

13 doelpunten: Ghys Denis

8 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

4 doelpunten: Saerens Quinten

4 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

3 doelpunten: Debusscher Mats

3 doelpunten: Vyncke Ruben

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Mo Mellouki

1 doelpunt: Peeters Joren

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328153trijd/6328141

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat naar Ruben Vyncke, die een beresterke partij speelde! En scoorde (-;

Onze P4 won van Fenixx Beigem met 2 - 0 en nestelt zich daarmee aan de kop van de rangschikking! Het wordt daar een spannende strijd tussen PSV, Keerbergen en Grimbergen! Go for it, mannen! Brandon en Jelmer stonden aan het kanon, in een wedstrijd waarin we tal van kansen creëerden…

En ook onze U21 pakte uit met een 1 - 4 overwinning op Hoger-Op Veltem! En staat meteen ook eerste in het klassement! En die eerste plaats, die gaan ze niet meteen prijsgeven (-;Matchday 16

P3: PSV1820 A - Strombeek  |  P4: VK Berg-Op - PSV1820 B 


PSV 1820 A - FC Strombeek  5 - 3

Wedstrijd met 2 gezichten!

De opdracht was duidelijk: Steenhuffel niet verder laten uitlopen en hopen op het verkleinen van de 4-puntenkloof.

We starten met veel grinta, trokken de wedstrijd meteen naar ons toe. De hele 1e helft stond er trouwens maar 1 ploeg op het veld, en creëerden we kansen bij de vleet…

Na 10’ trof Ghys een eerste keer raak: afstandsschot van Lars op de paal, balrecup van Jona die Denis perfect aanspeelt. 1-0!

In 28’, prachtige actie van Quinten over links, na eerst 2 tegenstrevers uitgeschakeld te hebben, gevolgd door een perfecte assist op de Mo Mellouki, die de bal perfect naast de keeper trapt. 2-0 en meteen het 1e doelpunt van Mo, die eindelijk verlost lijkt van zijn blessure.

In 30’ bediende Mo Ghys, die zijn 2e van de namiddag binnentikte: 3-0!

Vervolgens penaltyfout op 45’ op Ruben, gevolgd door een strafschop die mooi binnengetrapt wordt door Ghys! 4-0, en meteen ook een loepzuivere hattrick voor Denis!

Over de 2e helft kunnen we kort zijn, die stelde, wat ons team betreft, niks voor. In die mate dat we Strombeek lieten terugkomen tot 4-3, en pas in 83’ de zege veilig gesteld werd, met het omzetten van een penalty door Lars, na strafschopfout op de doorgebroken Ghys.

Die voorsprong vasthouden blijft een uitdaging. Daar moeten we absoluut aan werken…

11 doelpunten: Ghys Denis

8 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

3 doelpunten: Saerens Quinten

4 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

3 doelpunten: Debusscher Mats

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

2 doelpunten: Vyncke Ruben

1 doelpunt: Mo Mellouki

1 doelpunt: Peeters Joren

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328141

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat deze week naar Denis Ghys, die met zijn zuivere hattrick aan het kanon stond!

Onze P4 droogde de buren van Berg-Op af met maar liefst 1-6! Proficiat, mannen! Frans Coosemans (2x),  Brent Van Hove, Naoufel Mouhine, Glenn Lenaerts en Tom Joostens lieten de netten trillen!Matchday 14 

P3: PSV1820 A - FC Melsbroek B  |  P4: KCVV Elewijt B - PSV1820 B 


PSV 1820 A - FC Melsbroek B  1- 0

Verdiende overwinning na weinig begeesterende pot voetbal!

Derbytime en verdwaalde sneeuwvlokjes! Meer is er in principe niet nodig voor een leuke pot voetbal.

Van bij de aftrap was meteen duidelijk dat de buren van Melsbroek hun vel duur gingen verkopen. Met één spits en de rest van de ploeg achter de bal, stonden we voor de moeilijke opdracht om hun blok te ontwrichten.

En het dient gezegd dat Melsbroek fors van zich afbeet, we kregen te maken met een team dat zich strijdvaardig opstelde. Wat meteen verklaart dat we moeilijk tot kansen kwamen. Hun stugge verdediging zat daar zeker voor iets tussen.

Vermeldenswaard zijn een afstandsschot van Lars en een pracht van een kopbal van Ruben die een sterk keepende doelman van Melsbroek pareerde. 

Maar dan moest Joren Peeters zijn duiveltjes nog ontbinden. Met een splijtende infiltratie op de rechterflank vuurde hij in 34’ een center/schot af waarop de keeper geen verhaal had. 1 - 0. Een opsteker voor Joren, en meteen ook de ruststand.

De 2e helft kan kort samengevat worden: zelfde spelbeeld, 90% van de tijd op de speelhelft van Melsbroek, maar te weinig trefzekerheid. We kregen kansen via Clif, Ghijs, Jona en Frans, om er maar een paar te noemen, maar telkens weer ging de bal er net niet in.

Enfin, opdracht volbracht. 3 punten thuis gehouden en we blijven in het spoor van Steenhuffel. We zitten op koers m.a.w.

8 doelpunten: Gaïse Clifford

8 doelpunten: Ghys Denis

7 doelpunten: Beugoms Jona

3 doelpunten: Saerens Quinten

3 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

2 doelpunten: Debusscher Mats

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Peeters Joren

1 doelpunt: Vyncke Ruben

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328126

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat deze week naar gelegenheidskapitein Jens Theeuwen, die een sterke partij speelde.


Onze P4 ging spijtig genoeg met 3 - 2 onderuit op Elewijt, spijtig want bij winst hadden we veel kans om de 1e periodetitel binnen te halen. 


De U21 moest het onderspit delven, 4 - 3 verlies, op Stormvogels Haasrode.Matchday 13 

P3: Londerzeel United - PSV1820  |  P4: PSV1820 B - Infinity Vilvoorde B | Beloften: SK Nossegem - PSV1820


Londerzeel United A - PSV 1820 A 2 - 2

Er zat meer in dan een gelijkspel!

Van bij de aftrap was het meteen duidelijk dat Londerzeel tevreden was met één punt: veel volk achter de bal, en agressief druk zetten eenmaal de bal over de middenlijn ging. Niet meteen de ingrediënten voor een leuke pot voetbal…

Ondanks de verdedigende stelling van de thuisploeg probeerden wij er al voetballend uit te komen, wat ook omwille van de staat van het terrein niet vanzelfsprekend was. De goede wil was zeker aanwezig bij onze mannen, maar er was te veel ‘afval’ in het samenspel. Het lukte zelden om, binnen de eigen rangen, meer dan 3 goede passes na elkaar te geven, mede door het viriele spel van de tegenstrever.

We slaagden erin om een paar halve kansen af te dwingen, maar echt grote doelkansen konden we niet creëren. Op het schot van Lars Verbauwhede, die, na het uitschakelen van zijn op de huid zitten tegenstrever, vanop zo’n 30m een kogel afvuurde die maar net naast zoefde. Zou een wereldgoal geweest zijn.

En wat vaak gebeurt in zo’n wedstrijden was ook zaterdag ons lot. Op de enige uitbraak van Londerzeel, die leidde tot een center vanop links, devieerde een teruglopende Mathias Vander Elst de bal in eigen doel. Voetbal kan oneerlijk zijn: 0-1, totaal onverdiend…

Het leek erop alsof we zouden gaan rusten bij die stand, maar in 44’ schilderde Senne Smout een vrijschop vanop rechts perfect op het hoofd van Ruben Vyncke, waardoor we nog onverhoopt met een 1-1 ruststand de kleedkamer konden opzoeken.

Zelfde spelbeeld na de rust: een behoudend Londerzeel en onze boys die het moeilijk hadden om een gaatje te vinden in hun verdediging.

In 66’ vond Denis Ghys dat het welletjes geweest was en wrong hij zich ter hoogte van de grote rechthoek door een 3-tal tegenstrevers om vervolgens keihard uit te halen, en zo de verdiende 1 - 2 op het scorebord te zetten.

De moeilijkste opdracht was meteen ook volbracht, nl. op voorsprong komen, maar toch mocht het niet zijn, omdat we weer vergaten om de wedstrijd dood te maken, het ritme eruit te halen… wat leidde tot een late tegentreffer, die meteen ook de 2 - 2 eindstand bezegelde.

Spijtig omdat we een stap dichter bij Steenhuffel hadden kunnen komen, dat puntenverlies leed tegen Zemst. Maar niet geklaagd, onze boys hebben er hun kop voorgelegd, en de teamspirit zat goed. Met deze mentaliteit loopt het wel los…

Minder goed nieuws is dat onze kersverse papa, Gill Oversteyns, gekwetst uitviel. Hopelijk valt de blessure mee.

Een dikke proficiat trouwens aan de trotse ouders, en aan hun schat van een zoon, Leon! Veel geluk samen!

8 doelpunten: Gaïse Clifford

8 doelpunten: Ghys Denis

7 doelpunten: Beugoms Jona

3 doelpunten: Saerens Quinten

3 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

2 doelpunten: Debusscher Mats

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Vyncke Ruben

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328118 

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat deze week naar kapitein Gill Oversteyns, die een zeer sterke partij speelde!


Onze P4 haalde weer zwaar uit tegen tegen Infinity Vilvoorde. Onze buren werden met maar liefst 8 - 0 huiswaarts gestuurd.

Nossegem was een maatje te sterk voor onze beloftenploeg: 2 - 8 was het verdict!

Onwaarschijnlijk sterke prestatie van onze U21 die lei/ijder Bertem-Leefdaal met een klinkende 4 - 1 deed afdruipen! Keisterke prestatie!!!Matchday 12 

P3: PSV1820 A - Toekomst Relegem A


PSV 1820 A  - Toekomst Relegem 5 - 1!

Heer en meester met verdiende overwinning tot gevolg!

Met Toekomst Relegem kregen we de 3e in de rangschikking over de vloer, wat maakte dat we ons verwachtten aan een fel bevochten wedstrijd. En dat leek zich ook te voltrekken in de eerste 10’. Relegem trok het laken lichtjes naar zich toe en dwong in de aanvangsfase zelfs de beste kans af, maar daarmee is alles gezegd.

Wat de volgende 80’ betreft, kunnen we kort zijn: PSV was heer en meester en voetbalde steeds sterker naarmate de wedstrijd vorderde.

Het doelpuntenfestival ging van start in 23’: Cliff werkte zich vrij op de rechterflank, dribbelde 2 verdedigers en gooide de bal perfect voor doel, waar een goed ingelopen Quinten er zijn poot tegenzette en zo de 1 - 0 op het (toekomstige) scorebord liet verschijnen.

Vervolgens was het wachten tot 39’, toen een lange bal over de verdediging waaide en de goed ingelopen Ghys de keeper verschalkte om de 2 - 0 tegen de netten te prikken.

Ruststand: 2 - 0

Het 3e doelpunt viel in 67’. Vrijschop Mats die over alles en iedereen waaide, tot bij de 2e paal, waar een goed gevolgde Lars Verbauwhede de 3 - 0 beheerst binnen legde. Alweer een mooi doelpunt!

En dan moest de ingevallen Mathieu Cooreman nog aan zijn nummertjes beginnen. In 72’ en 86’ was  hij er telkens weer bij de pinken om met doelpunten 4 en 5, zijn 13e van het seizoen (11 bij P4), de eindscore vast te leggen - het tegendoelpunt vergeten we even (-;

Een mooie teamprestatie, met de nodige inzet en concentratie! En nu die lijn maar doortrekken…

Slotsom: 28/36p, 2e in de stand, na Steenhuffel, dat voorlopig foutloos doorgaat. Maar wie zei ook weer dat ze ‘de bloemen aan de meet geven’?!

Aandachtspunt: langs achter tackelen, zeker op de helft van de tegenstrever (is trouwens nooit ok), kan je maar beter vermijden. Rode kaarten ten gevolge van drieste tackles kunnen ons op het einde van de rit duur te staan komen. Afblijven! Naast blijven lopen tot je de bal recupereert is de boodschap. Wie zei ook weer dat je ‘moet bezinnen voor je begint’ (-;

8 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

7 doelpunten: Ghys Denis

3 doelpunten: Saerens Quinten

3 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Cooreman Mathieu

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

2 doelpunten: Mats Debusscher

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328108

De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat deze week naar Quinten Saerens, die een voet had in elk van beide doelpunten!Matchday 12 

 P4: KSC Keerbegen - PSV1820 B | Beloften: SP Kortenberg - PSV1820


KSC Keerbergen A - PSV 1820 B 2 - 3

Lei(ij?)der met de billen bloot! Sterke collectieve prestatie en mooie goals! 

De zenuwen stonden hoog gespannen. Ons B-team, 2e in de rangschikking, moest immers de degens kruisen met de leider in 4e Prov D, KSC Grimbergen.

Wat meteen opviel was het hoge niveau van de wedstrijd: inzet (scherpe duels), blokvorming (tactiek), aanvalsdrang… alle ingrediënten waren aanwezig om er mooie pot voetbal van te maken.


Keerbergen trok snedig van start, probeerde ons onder druk te zetten, maar op een schaarse halve kans na, leidde dat tot weinig resultaat. De aandachtige toeschouwer voelde ook dat PSV zeker zou gaan prikken. Onze mannen acteerden immers met de nodige concentratie.

In 12’ deelden we de 1e prik uit: slecht uitvoetballen van Keerbergen, collectief en agressief stoorwerk van onze voorlijn en uiteindelijk een prachtige zijwaartse pass richting Tom Joostens, die met een goed gerichte schuiver in de verste hoek de 0 - 1 op het ‘mooie’ scorebord zette. Over een aanval uit het boekje gesproken…

Keerbergen gaf zich niet gewonnen en zette reeds in 19’ de bordjes in evenwicht. Maar dat was buiten onze ‘mannen’ gerekend!

In 38’ vond Mathieu Cooreman dat het welletjes geweest was, maakte hij zich los van 2 tegenstrevers, en plaatste de bal in diezelfde verste hoek. Zijn 11e van het seizoen! De teller tikt aan. Prachtig doelpunt trouwens! 


1 - 2, meteen ook de ruststand.


Meteen na de rust was duidelijk dat Keerbergen zich nog niet gewonnen gaf. Ze voerden de druk op, kwamen bij wijlen bijzonder agressief uit de hoek. Maar ons team zette er dezelfde viriliteit tegenover. That’s the spirit! Maar moeilijk gaat ook, en reeds in 50’, op één van onze scherpe tegenaanvallen, zette Brent Van Hove de 1 - 3 op het scorebord. Brent infiltreerde snel en gericht op de linkerflank en schoof de bal beheerst in de verste hoek. Alweer een beauty!


Keerbergen voerde de druk op, wat maakte dat we nog een moeilijke 2e helft tegemoet gingen. Het was vooral met lange ballen, hoge ballen voor doel, dat ze de forcing probeerden te voeren, maar onze verdediging en vooral onze goalie, Sven De Maeyer, stond pal. Prima wedstrijd trouwens van Sven!

In 76’ maakte Keerbergen nog de aansluitingstreffer, maar ons team hield stand! En wat is er leuker dan huiswaarts keren met een overwinning tegen de leider?! Feestje bouwen dus!

Een dikke proficiat aan het ganse team, aan de terechte en fiere leider in 4e Prov D!


Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6333631 


De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat naar Sven De Maeyer. Als Keerbergen dan toch een klein gaatje vond, stond hij pal en toverde hij een paar prachtige reddingen uit zijn hoed! Proficiat, Sven! Dit gezegd zijnde, het was gewoon een heel sterke teamprestatie. Hoed af voor iedereen!


Onze Reserven gingen ‘opnieuw’ winnen, deze keer met 2 - 3 op Kortenberg, waarmee ze in het zog blijven van leider Nossegem! Volgende week vindt het toptreffen tegen leider Nossegem trouwens plaats. Supporters op post!


Sterke prestatie ook van onze U21, dat uitpakt met een puike 1 - 3 overwinning op Kortenberg. Onze futures zijn duidelijk gelanceerd!Matchday 10 

P3: PSV1820 A - Verboedering Hofstade  |  P4: Fenix Beighum - PSV1820 B | Beloften: PSV1820 - FC Melsbroek


Eénrichtingsvoetbal leidt naar verdiende overwinning! 


Met de bezoekers van Verbroedering Hofstade kwamen er heel wat oudgedienden over de vloer, spelers die eerder de blauw-witte kleuren van Steenokkerzeel of Perk verdedigd hadden m.a.w. We verwachtten ons dan ook aan een beladen wedstrijd, maar niks was minder waar. Hofstade was duidelijk voor een puntje gekomen, startte met één diepe spits of, anders gezegd, met 10 man achter de bal.


In de 1e helft stond er maar één ploeg op het veld: PSV! We waren constant in balbezit en lieten de bal goed gaan van voet tot voet, zonder voor veel doelgevaar te zorgen weliswaar. Maar in 20’ vond Quinten Saerens dat het welletjes geweest was. Hij werd aangespeeld op de linkerflank, pakte zijn man in snelheid en schoot de bal schuin onhoudbaar binnen. Mooie beweging en prima afwerking. 1 - 0.


Ook de rest van de 1e helft waren we constant in balbezit en kwam Hofstade niet in het spel voor. Halve kansen waren er wel, maar de afwerking ontbrak. Hofstade was bij wijze van spreken nog niet tot aan onze backlijn geraakt, en toch, in 40’, stonden de bordjes plots in evenwicht. Het eerste schot op doel, dat lichtjes afweek en daardoor een rare vlucht nam, belandde net onder de deklat. Keeper Lukas Vander Elst, die even verrast was als alle aanwezige supporters, kon alleen maar de bal uit de netten vissen.

1-1 ruststand. PSV verdiende meer.


In de 2e helft waren we minder dominant. Het spel was iets meer in evenwicht. De wedstrijd bij een voorsprong controleren blijft een werkpunt, plots vergeten we dan te voetballen en wordt er nerveus geageerd. Raar, want voetballend kon Hofstade niks in de weegschaal leggen.

Gelukkig was er in 58’ een 2e splijtende actie vanop links, door diezelfde Quinten, die opnieuw een stevig schot afvuurde, dat via de keeper en de doellat op het hoofd van Mats belandde, die meteen de 2-1 binnenkopte. Een dik verdiende voorsprong.


Het einde van de wedstrijd stelde niet veel meer voor. Vermeldenswaard is misschien het prachtige afstandsschot, vanop een 30-tal meter, van Lars Verbauwhede. Dat verdiende beter! De rest van de wedstrijd kan als volgt samengevat worden: wij maakten onze (halve) kansen niet af, Hofstade wist zo goed als niks te versieren.

Slotsom: 25/30p, 2e in de stand, na Steenhuffel, die we zaterdag gaan bezoeken. Supporters op post! En als we nu eens zouden beslissen om ons team naar de overwinning te schreeuwen…!


Doelschuttersstand:

8 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

6 doelpunten: Ghys Denis

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

2 doelpunten: Mats Debusscher

2 doelpunten: Saerens Quinten


Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328092 


De trofee van de meest verdienstelijke speler gaat deze week naar Quinten Saerens, die een voet had in elk van beide doelpunten!

Onze P4 ging met 3-4 winnen tegen Fenixx Beigem Humbeek en klimt op naar de 3e plaats in het klassement. Alles kan nog! Doelpuntenmakers van dienst waren Brandon, Mathieu, Jeffrey en Naoufel. Topprestatie! 


De beloften wonnen thuis tegen buren FC Melsbroek met een 3-1 overwinning!


Onze U21 roemloos ten onder tegen leider Tervuren Duisburg. Eindscore: 2 - 6!

Matchday 9 

P3: PSV1820 A - FC Zemst A  |  P4: Spoting Kampenhout B - PSV1820 B | Beloften: FC Zemst - PSV1820


Wedstrijd vergeten dood te maken met puntenverlies in eindfase tot gevolg…

Met de bezoekers van FC Zemst kregen we een te duchten tegenstrever voorgeschoteld, Zemst doet immers al een paar seizoenen mee voor de titel in 3e provinciale. De talrijk opgekomen supporters zouden waar voor hun geld krijgen…

De wedstrijd begon gelijkopgaand. PSV toonde meteen meer voetballend vermogen in huis te hebben, Zemst was vaak net een ietsje sterker in de duels.  Zij moesten het vooral hebben van hoge ballen voor doel, wij probeerden al voetballend hun verdediging onder druk te zetten en te ontwrichten.

En van zo’n mooi opgezette aanval via de linkerflank kwamen we in 16’ op voorsprong. Jona Beugoms sneed naar binnen en speelde de bal mooi in de loop van Cliff Gaïse, die met een gestrekte bal van net buiten de rechthoek de keeper het nakijken gaf. Meteen ook zijn 8e doelpunt van het seizoen! Onze youngster zit in bloedvorm!

Maar Zemst was niet aangeslagen, bleek een waardige opponent, die naar het einde van de 1e helft toe misschien zelfs licht dominant was. Maar meer dan wat halve kansen leverde dat niet op. Ook van onze kant bleven we wat op onze honger zitten.

De 2e helft startte met een evenwichtig spelbeeld, maar het lichte veldoverwicht was nu eerder voor PSV. Echt goeie kansen waren er bijna niet. De mooiste was misschien wel de fase waarbij Cliff vanop de flank naar binnen sneed en van buiten de rechthoek keihard uithaalde naar doel. Spijtig genoeg zoefde de bal net over.

In 82’ vond Lars Verbauwhede dat het welletjes geweest was, zette een paar tegenstrevers op de verkeerde voet om vervolgens Denis Ghys te bedienen. Denis twijfelde niet en deponeerde de bal in de verste hoek.

2 - 0 en match gespeeld, denk je dan. Maar dat was buiten Zemst gerekend. Eerst was er een mistasten in onze verdediging dat genadeloos afgestraft werd. En in 91’ werd de verdediging opnieuw uit verband gespeeld (offside volgens sommigen) en stonden de bordjes plots in evenwicht. Spijtig want met deze overwinning hadden we meteen een rechtstreekse tegenstrever een klap kunnen uitdelen.

Werkpunt: na een voorsprong ‘voetballend’ de wedstrijd dood maken, en indien mogelijk nog tegenprikken. Meer rust aan de bal, maturiteit in de opbouw is de boodschap. Maar niet geklaagd, zondag kunnen we dat al rechtzetten, tegen de buren van Hofstade. Supporters op post! We rekenen op onze 12e man!

Doelschuttersstand:

8 doelpunten: Gaïse Clifford

7 doelpunten: Beugoms Jona

6 doelpunten: Ghys Denis

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Mats Debusscher

1 doelpunt: Saerens Quinten

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328088

De trofee gaat deze week naar Lars Verbauwhede, die een paar oogstrelende acties op de mat toverde…

Onze P4 strandde op een gelijkspel, 2 - 2, tegen de buren van Kampenhout. In de 1e helft domineerde Kampenhout, de 2e helft was voor ons. We scoorden 2 mooie doelpunten trouwens. Doelpuntenmakers van dienst waren Robin Van Genechten en Naoufel Mouhine.

Onze beloftenploeg won met 1-3 van Zemst.

Onze U21 ging met 0-4 winnen op Huldenberg. De 3e overwinning op rij, met een zeer positief saldo: 12 doelpunten voor en slechts ééntje tegen! Sterk!Matchday 8 

P3: KFC Eppegem B - PSV1820 A  |  P4: PSV1820 B - Grimbergen B | Beloften: PSV1820 - Infinity Vilvoorde


Sterke collectieve prestatie, de leider van de competitie waardig!

Op bezoek bij de buren van Eppegem, zonder de gekwetsten Smout, Ghys, Vÿncke (Mathias) en Ben Abbès. Trainer Bas moest zijn pionnen bijgevolg heel wat herschikken, maar deed dat meer dan behoorlijk.

PSV zat meteen goed in de wedstrijd: de duels werden gewonnen, er werd mooi voetbal op de mat gebracht. Na de verkenningsronde was het in 20’ al meteen prijs. Clifford Gaïse stuurde Jona Beugoms diep en voorgenoemde liet met een perfect geplaatste schuiver de netten een eerste maal trillen.

De laatste 20’ voor de rust kwam Eppegem sterker voor de dag en moesten we bij wijlen het spel licht ondergaan. Op één van hun infiltraties moest onze alerte en sterk spelende goalie Lukas Vander Elst alles uit de kast halen om met een prachtige save de bal in corner te deviëren. Misschien wel een bepalende parade in de wedstrijd!

Net voor de rust , op een corner van rechts, legde Ruben de bal panklaar voor Cliff die de bal met een gestrekte bal over de grond, van buiten de grote rechthoek, binnen schoot. 0 - 2 na 43’.

De 2e helft was nog niet echt op gang getrokken toen Eppegem, in 55’, de aansluitingstreffer binnen prikte. Gelukkig kon Jona 2’ later zijn 2e van de namiddag maken, waarmee de wedstrijd in een definitieve plooi werd gelegd. In 74’ maakte Mats De Busscher, die samen met Frans Coosemans aan de aftrap verscheen, een enig mooi doelpunt, op aangeven van Lars Verbauwhede. Met een perfecte aanname, gevolgd door een al even mooie dribbel, bracht Mats zichzelf in de ideale schietpositie om de bal onhoudbaar links binnen te keilen. Wat geschiedde…

De kers op de taart was voor Cliff in 89’, die na een mooi samenspel met Ghys zijn 2e van de namiddag in het doel deponeerde en de 1 - 5 eindstand op het scorebord vastlegde.

Sterke collectieve prestatie van het team, een leider waardig!

Zondag wacht er onze PS een nieuwe derby, tegen het sterke Zemst, dat al een paar seizoenen meedoet voor de prijzen. Supporters op post!

Doelschuttersstand:

7 doelpunten: Beugoms Jona

7 doelpunten: Gaïse Clifford

5 doelpunten: Ghys Denis

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Debusscher Mats

1 doelpunt: Saerens Quinten

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328080

Er waren 11 verdienstelijke spelers zondag, maar de debuterend Mats verdient toch wel een speciale vermelding met zijn prachtig doelpunt. 

Onze P4 ging onder tegen Grimbergen met een 1-2 score. Na een prima start kennen ze een lichte terugval, maar de come back zal des te mooier zijn (-,


Onze beloftenploeg hield de drie punten thuis tegen Infinity Vilvoorde en staat 2e in de stand. Brade Mutoto maakte het winnende doelpunt.Matchday 7 

P3: PSV1820 A - Infinity Vilvoorde A  |  P4: Inkad Diegem - PSV1820 B | Beloften: KFC Meise - PSV1820


18 op 21 en leidersplaats!

Infinity, dat met een 2/18 onderaan de rangschikking bengelt, heeft het ons behoorlijk lastig gemaakt. Uiteindelijk werd het een fel bevochten maar verdiende overwinning.

Het eerste fluitsignaal (2’) klonk nog lichtjes na toen de bordjes al op 1-0 stonden. Na een diepe bal op de rechterflank, ontzette de linkerflankverdediger van Infinity de bal met een gestrekte voorzet over de grond richting grote rechthoek, perfect in de loop van Lars Verbauwhede, die hem nog perfecter in de verste benedenhoek binnenschoof. Mooi doelpunt, op een schoteltje aangeboden weliswaar…

Iedereen verwachtte zich aan een walk-over, maar in 4’ stonden de bordjes al gelijk. Corner tegen, gestrekte bal naar de 2e paal, waar een volledig vrijstaande tegenstrever de 1-1 tegen de netten prikte. Gebrek aan concentratie?

In de minuten die volgden kregen we de partij niet onder controle. We creëerden hier en daar wel wat halve kansen, maar van overwicht was geen sprake, daarvoor leden we te veel balverlies, was de balcirculatie te gebrekkig, hanteerden we te vaak de lange bal… En zoals vaak gebeurt in wedstrijden waarin er slordig gevoetbald wordt, kregen we het deksel op de neus in 34’. Hun linkerflankaanvaller werd diep gestuurd, kapte goed naar binnen en werd foutief gestopt in de grote rechthoek. De penalty werd zonder pardon omgezet. 1-2!

Na dit tegendoelpunt ontwikkelden we wat steriele druk, maar uitgespeelde kansen, op één kans van Jona Beugoms na, kwamen er niet. Jona zorgde wel voor de meeste dreiging en bij één van zijn uitvallen, en net voor de rust, werd hij foutief gestopt in de grote rechthoek. De kans om nog langszij te komen voor de rust, maar Gill miste. Met 1-2 de rust in m.a.w., ten gevolge van een ondermaatse prestatie.

Ook in de 2e helft kregen we weinig vat op het spel. Het was wachten op een flits van Jona in 71’ om de opening te forceren en het pad naar de overwinning te effenen. Jona kapte mooi naar binnen vanop de linkerflank en deponeerde de bal in de verste hoek. 3-2 en een mooi doelpunt!


Quinten Saerens stelde in 83’ de zege veilig met een gestrekt kopbaldoelpunt, na alweer een prachtige center van op links! 4-2, meteen ook de eindstand.

Samenvattend kan gesteld worden dat we niet onze beste wedstrijd gespeeld hebben, maar dat desondanks de mentaliteit van het team ok was. Onze boys zijn er voor blijven gaan en sleepten uiteindelijk een verdiende overwinning uit de brand. En dat is al wat telt in Brussel zeker (-;

Dennis Ghys en Wallid Ben Abbes keken noodgedwongen (kwetsuur) toe langs de zijkant.

Doelschuttersstand:

5 doelpunten: Beugoms Jona

5 doelpunten: Gaïse Clifford

5 doelpunten: Ghys Denis

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Verbauwhede Lars

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Saerens Quinten

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328073

Meest verdienstelijke speler was opnieuw Jona Beugoms, die met zijn 5e doelpunt van het seizoen het pad naar de overwinning effende! Dat smaakt naar  6 en meer (-;

Onze P4 ging voor het eerst onderuit tegen Inkad Diegem, met te veel individuele fouten als oorzaak. Spijtig, want ook leider Keerbergen ging onderuit tegen Weerde. Eindscore: 4-2!
Vermeldenswaard zijn wel de mooie doelpunten van Mats De Busscher en Tom Joostens (vrijschop zie video).

De beloften ploeg van speler/trainer Piet Dirix liet voor het eerst punten liggen tegen KFC Meise. 

Matchday 6 

P3: FFF Haren - PSV1820 A   |  P4: PSV1820 - VK Berg-Op | Beloften: PSV1820 - Vilvoorde City


Wedstrijdverslag P3 FFF Haren - PSV1820 1 - 4

We trekken de lijn door!

Het enige wat deze prachtige nazomerdag nog kon verfraaien, was een klinkende overwinning bij de buren van Haren. En zo geschiedde…

Het wedstrijdbegin verliep meteen op het scherp van de snede. FFF Haren was duidelijk van plan om zijn vel duur te verkopen. De thuisploeg maakte de ruimtes klein en speelde kort op de man. Het spel was dan ook gelijkopgaand, en eigenlijk kan dat gesteld worden voor de ganse 1e helft. Geen van beide ploegen was echt dominant, en beiden hadden een penalty nodig om de weg naar het doel te vinden. Voor PSV was het kapitein Gill Oversteyns die in 10’ de netten bol zette. In 41’ zette Haren de bordjes weer in evenwicht.

Ruststand 1 - 1!

Na de rust kwamen we veel sterker voor de dag. De bal werd beter rond gespeeld en we zochten afwisselend de korte en de lange pass, een afwisseling waarop Haren niet meteen een antwoord vond.

Zo werd in 60’ Clifford perfect in zijn loop aangespeeld. Onze youngster aarzelde niet en schoof de bal perfect naast de keeper binnen! 1-2! En voor Cliff meteen zijn 4e van het seizoen!

En dan moest gelegenheidsspits Jona Beugoms, die een voortreffelijke 2e helft speelde trouwens, zijn duiveltjes nog ontbinden. 2 mooie doelpunten, in de 75 en de 86’! 1-4! Meteen ook de eindstand van de wedstrijd.

Conclusie: we zitten op koers! Met de huidige mentaliteit gaan ze met ons rekening moeten houden! Proficiat, boys!

Dennis Ghys moest noodgedwongen (kwetsuur) toekijken langs de zijkant, net als Mathias Vander Elst die andere verplichtingen had!

Doelschuttersstand:

5 doelpunten: Ghys Denis

4 doelpunten: Beugoms Jona

4 doelpunten: Gaïse Clifford

2 doelpunten: Oversteyns Gill

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Verbauwhede Lars

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328062

Meest verdienstelijke speler: Jona Beugoms. Jona speelde een sterke 2e helft en zette bovendien de netten 2x bol! Dat smaakt naar meer!

Onze P4 maakte brandhout van de buren van VK Berg-Op en scoorde maar liefst 9 keer. Eindscore: 9 - 0! (15/15, 2e in de stand, maar wel één wedstrijd minder gespeeld dan leider Keerbergen).


Doelshuttersstand P4: 

6 doelpunten: Cooreman Mathieu
4 doelpunten: De Busscher Mats
3 doelpunten: Coosemans Frans

2 doelpunten: Lenearts Glenn
2 doelpunten: Joostens Tom

1 doelpunt: Van Genechten Robin

1 doelpunt: Deroover Ferre

1 doelpunt: Mouhine Naoufel

1 doelpunt: Cooreman Victor

1 doelpunt: Beerens Niko


Onze beloftenploeg legde de buren van Vilvoorde City over de knie en bezorgde hen een 8 - 0 pandoering! Wat een topduo trainers al kan doen (-; Niels en Brade waren de uitblinkers (14/18, 2e in de rangschikking)Matchday 5 

P3:   PSV1820 A - Ritterklub Jette  |  P4: VK Weerde - PSV1820 B | Beloften: KOVC Sterrebeek - PSV1820


Wedstrijdverslag P3 PSV1820 - Ritterklub Jette 1 - 0

Verdiende zege tegen de leider!

Het zou een fijne, zonnige namiddag worden, met maar één donkere wolk die passeerde. Aan de carrière van Piet Dirix is immers noodgedwongen, vanwege een aanslepende blessure, een eind gekomen, waarmee een groot talent van onze velden verdwijnt. Tof dat de club hem een mooie attentie geschonken heeft, hem in zijn hart draagt. Het applaus van spelers en supporters was hartverwarmend! Het gaat je goed, Piet!

Voor het eerst dit seizoen stonden we tegenover een club met titelambities. Ritterklub stond na 4 wedstrijden aan de leiding met 12 op 12, dat zegt genoeg. Een goede test m.a.w. …

PSV trok de aanvalsfase van de wedstrijd helemaal naar zich toe, we waren scherp in de duels, sterk aan de bal, in duel, afwisselend diep en breed spelend… enfin, een droomstart. Ritterklub kwam er nauwelijks aan te pas, de aanvalsgolven volgden elkaar op met een aantal kansen van onder meer Dennis Ghys, Senne Smout en Mathias Vÿncke, maar het was altijd net niet.

Het was wachten tot Mathias Vÿncke in 19’ het bevrijdende doelpunt binnentikte. Een meer dan verdiend doelpunt na een mooie actie. Ook de rest van de tijd in de 1e helft waren we dominant, Jette kwam er nauwelijks aan te pas. Alleen de doelpunten ontbraken.

Ruststand 1- 0

In de 2e helft was het spel veel meer in evenwicht, eigenlijk waren de 2e 45’ een maat voor niks. Beide ploegen kregen nog wat halve kansen, maar er werd niet meer gescoord. We kozen al te vaak voor de diepe bal en vergaten te voetballen, daar waar we over een pak meer voetballend vermogen beschikken. Het ‘leren uitspelen van een wedstrijd’ is nog een werkpunt’ (maar dat is vitten om te vitten (-; ).

Maar we deden wat we moesten doen, nl. de eerste topper winnen! Deugddoend, hoopvol en vooral, honger gekregen naar meer!

Met 12 op 15 staan we in de top drie. De start hebben we alvast niet gemist. Proficiat, boys!

Doelschuttersstand:

5 doelpunten: Ghys Denis

3 doelpunten: Gaïse Clifford

2 doelpunten: Beugoms Jona

2 doelpunten: Vÿncke Mathias

1 doelpunt: Oversteyns Gill

1 doelpunt: Verbauwhede Lars

Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328057

   

Meest verdienstelijke speler: Lukas Vander Elst. Niks moeilijker voor een keeper dan geconcentreerd blijven als je weinig werk hebt, maar Lukas stond pal op de weinige kansen die de tegenstrever kon afdwingen. Hij stond vol vertrouwen te keepen, een betrouwbaar sluitstuk! En bovendien voetbalde hij goed uit. Een mooie prestatie, Lukas!

Onze P4 behaalde een mooie 2-3 overwinning op titelkandidaat Weerde. 12 op 12 na 4 wedstrijden, daar zit muziek in!! Tom, Naouffel en Victor scoorde alle drie raak.

Onze beloftenploeg maakte Brandhout van Sterrebeek en won met maar liefst 1-6!Matchday 4 

P3:   VV Groot Kapelle A - PSV1820 A  |  P4: PSV1820 V - Vilvoorde City | Beloften: PSV1820 - Eppegem


Wedstrijdverslag PSV1820 A – Groot Kapelle A 1 -6


Doelpuntenkermis!

De wedstrijd was nog maar op gang getrokken of Senne Smout trapte de 0-1 tegen de netten. Een droomstart!


Een weg later bediende Denis Ghys, Jonathan Beugoms die de bal prachtig in de verste hoekdeponeerde. In 12’ zette Ghys zelf met een gestrekte trap van net buiten de rechthoek de netten voor de 3e keer bol. Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld.


Rond het half uur werd Ghys mooi in de diepte gestuurd en bij het fel uitgevochten duel dat erop volgde, maakte de keeper een zware fout op Denis. De ref legde de bal dan ook terecht op de penaltystip. Gill, onze kapitein, liet de kans op 0-4 niet liggen en trapte de bal feilloos binnen.


De 0-5 van Clif mocht er ook best zijn. Mooie cijfers om mee te draaien. Het enige doelgevaar van de tegenstrever kwam er op corners, en zo verscheen ook de

1-5 op het bord.


Tenslotte scoorde scoorde een verdediger van Groot Kapelle een pracht van een own goal met een prachtige kopbal over de eigen keeper en legde zodoende de 1-6

eindstand vast.


Het dient gezegd dat de 2de helft een maat voor niks was… Onze boys hebben deze wedstrijd geconcentreerd aangepakt, de wil om te winnen was

duidelijk aanwezig. Forza PSV!!


De opstelling, de rangschikking en het wedstrijdverloop vind je via de link

https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328049


Doelschuttersstand:

5 doelpunten: Ghys Denis

3 doelpunten: Gaïse Clifford

2 doelpunt: Beugoms Jonathan

1 doelpunt: Oversteyns Gill

1 doelpunt: Verbauwhede Lars

1 doelpunt: Vÿncke Mathias


Onze P4 speelde een schitterende wedstrijd, waarbij ze mooi samenspel lieten zien en met 3-1 wonnen van Vilvoorde City. De doelpunten werden gescoord door Frans Coosemans, Ferre Deroover en Glenn Lenearts. De P4 staat momenteel op een welverdiende gedeelde derde plaats, met 9/9, samen met BHS.


Onze beloftenploeg behaalde een 4-2 overwinning tegen een sterk Eppegem, onze jongens staan tweede in het klassement en moeten aanstaande zaterdag tegen Sterrebeek opnemenMatchday 2 

P3:   FC Strombeek 1932 - PSV1820 A  |  P4: PSV1820 V - Sp Thange A | Beloften: PSV1820 - FC Strombeek 1932


Wedstrijdverslag P3 FC Strombeek 1932 - PSV1820 1-6

Boenk op!


De wedstrijdomstandigheden waren niet echt ideaal: +30° en geen officiële arbiter. Gelukkig konden we rekenen op de goodwill van Adil, die een meer dan behoorlijke wedstrijd heeft gefloten!


Na de onverdiende nederlaag tegen Merchtem op de vorige speeldag, was ons team uit op revanche. Maar Strombeek maakte het ons niet gemakkelijk in de aanvangsfase. We hadden wel de bovenhand maar door hun agressief spel en de constante kritiek  op de beslissingen van de ref, kwamen we niet echt in ons spel.


Het was wachten op het eerste doelpunt om de wedstrijd op te breken. En dat gebeurde in 20’, toen Wallid een corner perfect op het hoofd van Denis Ghys schilderde aan de 2e paal. Knap kopbaldoelpunt waartegen de keeper geen verhaal had.


De ban was nu gebroken en de aanvalsgolven volgden mekaar op maar het was wachten tot 44’ op de 2e treffer. Die kwam er nadat Denis Ghys Jona Beugoms perfect in het straatje stuurde en onze winger de bal perfect in de verste hoek deponeerde. 0-2, meteen ook de ruststand.


De 2e helft was eigenlijk een maat voor niks, Strombeek had duidelijk niet opgewassen tegen ons sterk spelend team.


In 58’ verstuurde debutant Mathias Vyncke een perfecte diepe bal en Denis Ghys rondde al even perfect af. 0-3!


De 0-4 kwam er in 60’na een snedige infiltratie van Mathias Vander Elst, die Ghys bediende, waarna Denis de bal richting Mathias ‘Van Basten’ Vyncke die met een prachtige volley het mooiste doelpunt van de wedstrijd maakte.


De ingevallen Cliff zijn doelpunt was ook wel een beauty. Balrecup Ghys, balletje meegeven in de loop van Clif, die de netten voor de 5e maal bol zette (78’).


De kers op de taart was voor een andere debutant, Lars Verbauwhede, die in 80’ meteen ook zijn visitekaartje afgaf met het 6e doelpunt van de namiddag!


Onze goalie, Lukas Vander Elst, speelde een dijk van een wedstrijd. Op de schaarse tegenprikken van Strombeek stond hij steeds pal en kwam hij telkens weer gevat tussen. Prima prestatie, Lukas!


Op de video (zie https://photos.app.goo.gl/RG8H4eCcokcztagV6) toont Senne Smout hoe je een vrijschop moet trappen. Zijn poging verdiende beter!

Uiteindelijk viel er nog een tegendoelpunt, maar dat kon de pret niet drukken. De beste ploeg op het veld won overtuigend! 


Met 3 op 6 staan we meteen ook in de startblokken voor meer. Het team was scherp, de honger groot. Veelbelovend voor de derby tegen Berg-Op volgende week!


Doelschuttersstand:

2 doelpunten: Ghys Denis

1 doelpunt: Jona Beugoms

1 doelpunt: Verbauwhede Lars

1 doelpunt: Gaïse Clif

1 doelpunt: Vyncke Mathias 


Opstelling en rangschikking via https://www.voetbalvlaanderen.be/wedstrijd/6328031    


Meest verdienstelijke speler: Denis Ghys. 2x scoren en kwelgeest voor de Strombeekse verdediging. Voorbeeldig!


Onze P4 behaalde een mooie 4-3 overwinning tegen Tanghe en prijkt aan de kop van het klassement met 6 op 6!


Onze beloftenploeg behaalde een 3-3 gelijkspel tegen Strombeek, en had eigenlijk, na een leuke pot voetbal, de overwinning moeten binnenhalen.